„Chlebek” z fasoli

„Chlebek” z fasoli

  • 1 szklanka białej fasoli (S) lub 1 puszka fasoli
  • 3 jajka (S)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (S)
  • ½ szklanki mleka w proszku (S)
  • 3 łyżki siemienia lnianego (S)
  • sezam (S)
  • 1 łyżeczka tymianku (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • 4 łyżki jogurtu greckiego (K)
  • ½ łyżeczki sody (G)
  • kurkuma (G)

Fasolę dzień wcześniej zalać wrzątkiem i odstawić na całą noc. Na drugi dzień zmienić wodę i ugotować fasolę do miękkości (około 1 godziny) lub fasolę z puszki przepłukać.

 

Fasolę (S) zmiksować z olejem kokosowym, jajkami i mlekiem w proszku (S) Przyprawić tymiankiem i pieprzem (O) Posolić (Sł) Dodać jogurt grecki (K), sodę oczyszczoną i kurkumę (G) Dokładnie wymieszać lub zmiksować. Dodać siemię lniane (S)

Wylać do formy, posypać np sezamem.

Piec 30 minut w 180’C.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s