Sos szpinakowy

Sos szpinakowy

  • 500 g szpinaku (brykiet) (S)
  • 3-4 ząbki czosnki (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • 400 ml jogurtu greckiego (K)
  • kurkuma (G)

Szpinak (S) rozmrozić w garnku na ogniu. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pieprz (O) Posolić (Sł) Dodać jogurt grecki (K) oraz kurkumę (G) Wszystko dobrze wymieszać.

Szpinak należy łączyć z nabiałem, w tym wypadku z jogurtem greckim, ponieważ zawiera on szczawiany, które w połączeniu z nabiałem są lepiej przyswajalne przez organizm.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s