Naleśniki jaglane z nadzieniem truskawkowo-bananowym (bez cukru)

Naleśniki jaglane z truskawkami i bananami

  • 1 szklanka kaszy  jaglanej (S)
  • 1 jajko (S)
  • 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej (S)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (S)
  • szczypta imbiru (O)
  • szczypta soli (Sł)
  • 1 szklanka zimnej wody (Sł)
  • kilka kropel soku z cytryny (K)
  • szczypta kurkumy (G)
  • 2 banany (S)
  • 200 g truskawek (S)
  • 3-4 łyżki mielonego lnu (S)

Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu.

Banany zmiksować z truskawkami (S) 1/4 szklanki odlać jako sos do polewania naleśników, a resztę wymieszać z mielonym lnem (S) Odstawić.

Kaszę zmiksować na gładką masę z jajkiem i olejem (S) dodać szczyptę imbiru (O) i posolić (Sł) Skropić cytryną (K) i dodać kurkumę (G)

Pierwszego naleśnika usmażyć na niewielkiej ilości oleju, pozostałe powinny spokojnie dać się smażyć bez dodatkowego tłuszczu.

Naleśniki przekładać masą bananowo-truskawką, zawijać lub składać. Polać sosem.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s