Surówka z kapusty pekińskiej w curry

Sałatka z kapusty pekińskiej w curry

  • 80 dag kapusty pekińskiej (S)
  • 1 puszka brzoskwiń w lekkim syropie (S)
  • 10 dag rodzynek (S)
  • przyprawa curry (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego (K)
  • 1 łyżka majonezu (K)
  • ½ łyżki soku z cytryny (K)
  • kurkuma (G)

Rodzynki sparzyć.
Kapustę pekińską poszatkować drobno.
Brzoskwinie pokroić drobną kostkę.

Kapustę, brzoskwinie i rodzynki wymieszać (S) Dodać curry i pieprz (O) Posolić (Sł)
Jogurt, majonez, sok z cytryny (K) wymieszać z kurkumą (G) i 4 łyżkami syropu z brzoskwiń (S)

Kapustę zalać z sosem jogurtowym, dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na około 1 godzinę przed podaniem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s