Frittata ze szparagami i mozzarellą

Omlet ze szparagami i mozzarellą

  • masło klarowane (S)
  • 5 jajek (S)
  • 250 g zielonych szparagów (S)
  • 1 kulka sera mozzarella (S)
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (S)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • suszona natka pietruszki (K)
  • kurkuma (G)

Szparagi ugotować na parze – 8-10 minut.
Ser mozzarella pokroić na bardzo cieniutkie plasterki.

Jajka wybełtać z mąką ziemniaczaną (S) pieprzem (O), solą (Sł), natką pietruszki (K) i kurkumą (G) Dodać szparagi.

Na gorącą patelnię (24 cm) z rozgrzanym masłem klarowanym wylać masę jajeczną. Przykryć i na małym ogniu smażyć. Co jakiś czas ściętą część omletu odchylać i wylewać pod nią jajko na patelnię.

Gdy omlet już się zetnie, na wierzch wyłożyć ser mozzarellą. Przykryć i poczekać aż ser się rozpuści.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s