Kasza gryczana ze szparagami i serkiem wiejskim

Kasza ze szparagami, serkiem wiejskim i pomidorami

  • 250 g zielonych szparagów (S)
  • pieprz (O)
  • 1 opakowanie serka wiejskiego (Sł)
  • sól (Sł)
  • 2 pomidory (K)
  • 100 g kaszy gryczanej niepalonej (G)
  • kurkuma (G)

Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu w proporcjach 1:2 z wodą.
Szparagi ugotować na parze – 8-10 minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki (lub nie) i pokroić w kostkę.

Kaszę wymieszać z kurkumą (G) i pokrojonymi w kostkę szparagami (S) Przyprawić pieprzem (O) i solą (Sł) Dodać serek wiejski (Sł) i pomidory (K) Wszystko razem wymieszać.

Można podawać na ciepło, jak i na zimno.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s