Racuszki bananowo-lniane

Placuszki bananowo-lniane

  • 2 banany (S)
  • 2 jajka (S)
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej (S)
  • 3 średnie jabłka (S)
  • 4 łyżki mielonego lnu (S)
  • olej kokosowy (S) – do smażenia
  • ½ łyżeczki cynamonu (O)
  • ½ łyżeczki suszonego imbiru (O)
  • szczypta soli (Sł)
  • ½ łyżeczki soku z cytryny (K)
  • szczypta kurkumy (G)

Banany zmiksować z jajkami, mąką ziemniaczaną i mielonym lnem (S) Dodać cynamon, imbir (O), szczyptę soli (Sł), sok z cytryny (K) oraz kurkumę (G)

Dodać starte na tarce o grubych oczkach jabłka i wszystko dokładnie wymieszać.

Smażyć na rumiano jak racuchy.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s