Sałatka ze szparagów z jajkiem i rzodkiewką

Sałatka ze szparagów, jajek i rzodkiewki

  • 1/2 pęczka zielonych szparagów (S)
  • 2 jajka (S)
  • mix sałat (S)
  • 3-4 większe rzodkiewki (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • ocet balsamiczny (K)
  • sok z cytryny (K)
  • kurkuma (G)

Szparagi ugotować na parze lub w wodzie. Pokroić.
Jajka ugotować na twardo.
Rzodkiewkę i jajka pokroić w kostkę.

Szparagi, jajka, rzodkiewkę i sałatę (S) wymieszać z oliwą z oliwek (S) pieprzem (O) solą (Sł) octem balsamicznym, sokiem z cytryny (K) i kurkumą (G)

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s