Surowe brownie z awokado

Raw brownie z awokado

Spód:

  • 1 szklanka suszonych daktyli (S)
  • 2 szklanki płatków owsianych bezglutenowych (O)
  • szczypta soli (Sł)
  • sok z cytryny (K)
  • 1 łyżka kakao (G)

Daktyle (S) zalać wrzątkiem. Po kilkunastu minutach, gdy daktyle nasiąkną zmiksować na gładką masę. Dodać płatki owsiane (O), sól (Sł), sok z cytryny (K) i kakao (G)

Masę wyłożyć do formy i wstawić do lodówki.

Krem:

  • 1 awokado (S)
  • 2 banany (S)
  • szczypta imbiru (O)
  • szczypta pieprzu (O)
  • szczypta soli (Sł)
  • sok z cytryny (K)
  • szczypta kurkumy (G)
  • 2 łyżki kakao (G)

Awokado zmiksować z bananami (S) Dodać imbir, pieprz (O) sól (Sł) sok z cytryny (K), kurkumę i kakao (G) Wszystko zmiksować na gładką masę.

Wylać do formy, na schłodzony spód. Wstawić do lodówki, najlepiej na noc.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s