Placki z cukinii (bez glutenu i bez jajek)

Placki z cukinii bez glutenu i jajek

  • 1 szklanka startej na tarce o grubych oczkach cukinii (S)
  • 1 łyżeczka mielonego lnu (S)
  • 2-3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej (S)
  • masło klarowane (S)
  • 1 ząbek czosnku (O)
  • 1 łyżka drobno posiekanej cebuli (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • sok z cytryny (K)
  • kurkuma (G)

Cukinię odcisnąć z nadmiaru soku.
Cebulę drobno posiekać z czosnkiem.

Cukinię, mielony len (S) wymieszać z cebulą, czosnkiem i pieprzem (O) Posolić (Sł) Dodać odrobinę soku z cytryny (K) i kurkumę (G) Zagęścić mąką ziemniaczaną (S)

Smażyć na maśle klarowanym, na rumiano z obu stron.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s