Sałatka z kaszy gryczanej, szparagów i ogórka

Sałatka z kaszy gryczanej, szparagów i ogórka

  • ½ szklanki suchej kaszy gryczanej niepalonej lub 1 ½ szklanki już ugotowanej (G)
  • ½ pęczka szparagów zielonych (S)
  • 2 jajka (S)
  • 2 ogórki gruntowe (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • koperek (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • ocet balsamiczny lub sok z cytryny (K)
  • kurkuma (G)

Kaszę ugotować na sypko wg przepisu
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
Szparagi ugotować i pokroić w kostkę. Łepki zostawić w całości.
Ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę.

Kaszę (G) wymieszać z jajkami i ogórkiem (S) Przyprawić pieprzem (O) i solą (Sł) Skropić octem balsamicznym lub sokiem z cytryny (K) Dodać kurkumę (G)

Skropić lekko oliwą z oliwek i dodać szparagi (S) oraz posiekany koperek.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s