Sałatka ryżowa z surimi

Sałatka ryżowa z surimi

  • 1 puszka kukurydzy (S)
  • pieprz (O)
  • 1 pęczek szczypiorku lub sparzona, drobno posiekana cebula (O)
  • 1 szklanka ryżu paraboiled (Sł)
  • 100 g paluszków krabowych surimi (Sł)
  • sól (Sł)
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego (K)
  • 1 łyżka majonezu (K)
  • kurkuma (G)

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Paluszki krabowe pokroić w kostkę.
Szczypiorek posiekać drobno.

Ryż (Sł) połączyć z jogurtem, majonezem (K) i kurkumą (G) Dodać kukurydzę (S) i szczypiorek/cebulę (O) Doprawić do smaku pieprzem (O)

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s