Sałatka ryżowa z tuńczykiem i ananasem

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i ananasem

  • 1 puszka kukurydzy (S)
  • 1 puszka ananasa w kawałkach (S)
  • 1 szklanka brązowego ryżu (O)
  • pieprz (O)
  • 1 puszka tuńczyka (Sł)
  • sól (Sł)
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego (K)
  • 2 łyżki majonezu (K)
  • kurkuma (G)

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Tuńczyka odsączyć z wody.

Ryż (O) połączyć z tuńczykiem (Sł) Wymieszać z jogurtem naturalnym, majonezem (K) i kurkumą (G) Dodać kukurydzę i ananasa (S) Przyprawić do smaku pieprzem (O) i solą (Sł)

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s