Sos jogurtowo-warzywny

Sos jogurtowo-warzywny

  • ½ czerwonej papryki (S)
  • szczypta papryki słodkiej (S)
  • łyżka koperku (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • 250 g jogurtu greckiego (K)
  • 1 pomidor (K)
  • szczypta kurkumy (G)

Paprykę i koperek umyć, drobno skroić.
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, wydrążyć z niego środek i pestki. Drobno pokroić.

Do ogórka (S), dodać pieprz (O) oraz delikatnie posolić (Sł), odstawić, a po chwili odlać nadmiar wody.  Dodać pomidora i zalać jogurtem (K) Dodać kurkumę (G), paprykę (S) i koperek (O) Doprawić pieprzem i solą do smaku.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s