Fritto Malourquin (wege)

Fritto Mallorquin (wege)

  • 5-6 ziemniaków (S)
  • 2 czerwone papryki (S)
  • 2 garści zielonego groszku (S)
  • 6-8 pieczarek (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • 2 cebule (O)
  • 5-6 ząbków czosnku (O)
  • pieprz (O)
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne lub świeża papryka ostra (O)
  • sól (Sł)
  • 1 pęczek koperku (K)
  • ¼ łyżeczki kurkumy (G)

Ziemniaki i paprykę czerwoną pokroić w kostkę, dodać zielony groszek i ugotować na parze.
Cebulę drobno posiekać.

Na oliwie z oliwek (S) poddusić cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek (O) Dodać przyprawy: pieprz, pieprz cayenne (O) sól (Sł) posiekany drobno koperek (K) i kurkumę (G) Dodać pokrojone w kostkę pieczarki (S) Smażyć dłuższą chwilę aż pieczarki puszczą sok.

Dodać ziemniaki, paprykę, groszek zielony i pieczarki (S) Wszystko wymieszać.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s