Sernik gotowany z awokado i budyniem (bez cukru, bez mąki)

 

Sernik gotowany z awokado

Spód:

  • 1 szklanka suszonych daktyli
  • płatki owsiane błyskawiczne

Masa serowa:

  • 1 kg sera twarogowego potrójnie mielonego lub z kubełka
  • 1 awokado lub 180 g masła
  • 3 jajka
  • 2 banan
  • 1 łyżka stewii w proszku
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru

Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut. Zmiksować na gładką masę i dodać tyle płatków owsianych aby powstała jednolita, kleista masa. Jeśli będzie taka potrzeba dodać odrobinę gorącej wody.
Masę wyłożyć na dnie formy do ciasta i wstawić do lodówki.

Banany, stewię, awokado i jajka zmiskować na jednolitą masę. Dodawać po łyżce twarogu i miksować dalej aż ser się skończy. W mleku rozpuścić oba proszki budyniu.
Masę serową podgrzać na małym ogniu ciągle mieszając. Kiedy ser zacznie „kipieć” dodać mleko z budyniem. Zagotować i wylać na spód.

Wstawić do lodówki do całkowitego wystudzenia (około 12h)

Advertisements

2 uwagi do wpisu “Sernik gotowany z awokado i budyniem (bez cukru, bez mąki)

    • Zachęcam do wypróbowania tylko trzeba uważać żeby budyń nie osiadł na dnie, tylko żeby równomiernie połączył się z masą serową. I gotować wszystko na baaaaaaaardzo małym ogniu.

      Powodzenia 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s