Cukinia z papryką i zieleniną

Cukinia z papryką i zieleniną

  • 1 kg młodych ziemniaków (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • 2 cukinie (S)
  • 2 papryki czerwone (S)
  • 2-3 ząbki czosnku (O)
  • 1 pęczek szczypiorku (O)
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne (O)
  • pieprz (O)
  • po ½ łyżeczki ziół: estragonu, tymianku, mielonego kminku, kolendry i majeranku (O)
  • sól (Sł)
  • ½ pęczka natki pietruszki (K)
  • ½ pęczka koperku (K)
  • kurkuma (G)

Ziemniaki oskrobać, pokroić w drobną kostkę. Ugotować na parze.

Cukinię i paprykę pokroić w kostkę i ugotować na parze. Około 15 minut.
Na oliwie z oliwek podsmażyć (S) (2-3 minuty) przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i pieprz cayenne (O) Posolić (Sł) Dodać pozostałą natkę pietruszki i koperek (K) i kurkumę (G) Wszystko wymieszać z ugotowanymi na parze warzywami (cukinią i papryką) (S) Dodać szczypiorek oraz doprawić do smaku jeśli to konieczne: pieprzem (O) i solą (Sł)

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s