Surówka z młodej kapusty i ogórków małosolnych

Sałatka z młodej kapusty z ogórkami małosolnymi

  • 3-4 ogórki małosolne
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółtka papryka
  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 cebula biała
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1-2 pomidory
  • oliwa z oliwek
  • sól

Kapustę poszatkować i ugnieść aby puściła nieco soku.
Ogórki pokroić w talarki lub większą kostkę.
Pomidory przekroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w większe kawałki.
Rzodkiewki pokroić w ćwiartki.
Obie papryki pokroić w mniejsze paski.
Cebulę pokroić w pióra.

Wszystkie warzywa wrzucić do jednej miski. Posolić. Skropić oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki aby surówka się „przegryzła”.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s