Mus czekoladowy na żółtkach

Mus czekoladowy na żółtkach

  • 3 żółtka
  • 100g czekolady
  • 200ml śmietany 30% lub 36%
  • 1 płaska łyżka cukru
  • 1 łyżeczka masła

Masło rozpuścić w kąpieli wodnej z czekoladą.

Żółtka utrzeć z cukrem mikserem aż masa będzie puszysta a jej kolor bardzo jasny – kremowo biały.

Śmietanę ubić ze szczyptą soli na sztywno.

Masę czekoladową połączyć z żółtkami, następnie dodać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać.

Rozlać do miseczek i odstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.

Podawać z owocami sezonowymi, posypać cynamonem, ozdobić bezami, itp.

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Mus czekoladowy na żółtkach

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s