Kasza gryczana z fetą, burakami, ogórkami małosolnymi i miętą

Kasza gryczana z fetą, burakami, ogórkami małosolnymi i miętą

  • 2 buraki (S)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek (S)
  • 1 łyżeczka suszonej mięty (O)
  • pieprz (O)
  • 1 ser feta (Sł)
  • 2 duże ogórki małosolne lub kiszone (K)
  • ½ szklanki suchej kaszy gryczanej niepalonej (G)
  • kurkuma (G)

Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu.
Buraki obrać, ugotować, przestudzić i pokroić w kostkę.
Ogórki i ser feta pokroić w kostkę.

Ugotowaną kaszę wymieszać z kurkumą (G) dodać buraki i oliwę z oliwek (S) Przyprawić pieprzem i miętą (O) Dodać ser feta (Sł) i ogórki małosolne (K) Delikatnie wymieszać.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s