Sałatka z awokado i czerwonej fasoli

Sałatka z awokado i czerwonej fasoli

  • 1 dojrzałe awokado (S)
  • 1 czerwona papryka (S)
  • 3 jajka (S)
  • 1 szklanka czerwonej fasoli (S)
  • 1 mała cebula (O)
  • 4-5 łyżek posiekanego szczypiorku (O)
  • 1 łyżka ostropestu (O) – opcjonalnie
  • rzeżucha (O) – opcjonalnie
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • sok z cytryny (K)
  • kurkuma (G)

Awokado obrać i rozdrobnić widelcem na papkę.
Fasolę odsączyć z puszki, wypłukać na sitku lub dzień wcześniej namoczyć suchą fasolę, na drugi dzień ugotować do miękkości, przestudzić.
Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno posiekać.
Paprykę umyć, wydrążyć z nasion i drobno posiekać.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.

Awokado, paprykę , jajka i fasolę (S) Wymieszać razem. Dodać posiekaną cebulę i szczypiorek (O) Przyprawić pieprzem, ostropestem (O) i solą (Sł) Skropić obficie cytryną (K) i dodać kurkumę (G). Udekorować rzeżuchą.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s