Cukinia z papryką i fasolą

Cukinia z papryką i czerwoną fasolą

  • 1 duża cukinia (S)
  • 1 szklanka czerwonej fasoli (S)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek (S)
  • szczypta pieprzu cayenne (O)
  • bazylia suszona (O)
  • sól (Sł)
  • 1 łyżka świeżej natki pietruszki (K)
  • kurkuma (G)

Cukinię umyć, pokroić w kostkę. Ugotować na parze (ok. 15 min) lub poddusić na oliwie z oliwek (S) Dodać suszoną bazylię oraz pieprz (O) Posolić (Sł) Wymieszać z drobno pokrojoną świeżą natką pietruszki (K) i kurkumą (G) Na koniec dodać czerwoną paprykę i oliwę (jeśli wcześniej cukinia była gotowana na parze) (S) Wymieszać.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s