Zielona sałatka z fasolką szparagową, oliwkami i ogórkiem

Sałatka z pora, fasolki i oliwek

  • 150 g fasolki szparagowej (S)
  • 1 kalarepka (S)
  • 1 ogórek długi (S)
  • 1 por (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • 1 łyżka natki pietruszki (K)
  • 1 łyżka majonezu (K)
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego (K)
  • kurkuma (G)

Pora pokroić w plasterki.
Fasolkę szparagową ugotować.
Kalarepkę i ogórka obrać, pokroić w kostkę.

Kalarepkę, fasolkę i ogórka (S) wymieszać z porem i pieprzem (O) Posolić (Sł) Dodać natkę pietruszki (K) oraz zalać wszystko wymieszanym majonezem, jogurtem naturalnym (K) i kurkumą (G)

Wstawić do lodówki aby składniki się „przegryzły”

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s