Fasolka szparagowa z czosnkiem, fetą i sezamem

Fasolka szparagowa z czosnkiem, fetą i sezamem

  • 500 g fasolki szparagowej (S)
  • 2 łyżki sezamu (S)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek (S)
  • 3 ząbki czosnku (O)
  • pieprz (O)
  • 100 g sera feta (Sł)
  • sól (Sł)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny (K)
  • szczypta kurkumy (G)

Fasolkę ugotować do miękkości.
Sezam uprażyć na suchej patelni.

Na oliwie z oliwek (S) podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek (O) Posolić (Sł) Dodać sok z cytryny (K) i kurkumę (G). Dodać ugotowaną fasolkę szparagową i sezam (S) Doprawić świeżo mielonym pieprzem i posypać pokruszonym serem feta (Sł)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s