Sałatka z fasolką szparagową i tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem i fasolką szparagową

  • 200 g fasolki szparagowej (S)
  • 4 średnie ziemniaki (S)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek (S)
  • 2 garści rukoli lub mix’u sałat (S)
  • ½ dużej cebuli (O)
  • 2 ząbki czosnku (O)
  • pieprz (O)
  • 1 łyżka bazylii (O)
  • 1 łyżeczka tymianku (O)
  • 1 łyżeczka oregano (O)
  • sól (Sł)
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (Sł)
  • 2 średnie pomidory (K)
  • 2 łyżeczki octu winnego (K)
  • kurkuma (G)

Fasolkę szparagową ugotować na parze.
Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować na parze.
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Pomidora pokroić w ósemki.
Tuńczyka odsączyć z wody i rozdrobnić widelcem.

Fasolkę, ziemniaki i sałatę/rukolę (S) wymieszać z cebulą (O) i tuńczykiem (Sł) Dodać pomidora (K) i szczyptę kurkumę (G)

Sos: oliwę z oliwek (S) połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bazylią, tymiankiem i oregano (O) Posolić (Sł) Dodać ocet winny (K) i szczyptę kurkumy (G0

Sałatkę polać sosem. Zjeść.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s