Sałatka z fasolki szparagowej, sera mozzarella i pomidorów

Sałatka z fasolki szparagowej, sera mozzarella i pomidorów

  • 250 g fasolki szparagowej (S)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (S)
  • 2 garści roszponki lub mix sałat (S)
  • 1 kilka sera mozzarella (S)
  • 2 łyżki ziaren słonecznika (S)
  • 2 łyżki suszonej bazylii (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • 2 pomidory (K)
  • 1 łyżka soku z cytryny (K)
  • szczypta kurkumy (G)

Fasolkę podzielić na 3-4 cm kawałki i ugotować na parze lub w wodzie do miękkości. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Ser mozzarella i pomidory pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową, ser mozzarella i sałatę (S) wymieszać. Doprawić pieprzem (O) i solą (Sł) Dodać pomidory (K) i kurkumę (G) Sos: do oliwy z oliwek (S) dodać bazylię (O) lekko posolić (Sł) i wlać sok z cytryny (K) oraz dodać szczyptę kurkumy (G) Wszystko dokładnie wymieszać. Sałatkę polać sosem i dodać uprażony słonecznik.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s