Sałatka z fasolki szparagowej i fety

Fasolka szparagowa z fetą

  • 500 g fasolki szparagowej (S)
  • 3-4 garści roszpunki lub mix sałat (S)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (S)
  • 1 pęczek szczypiorku (O)
  • 1-2 ząbki czosnku (O)
  • pieprz (O)
  • 1 kostka sera feta (Sł)
  • sól (Sł)
  • 2 łyżki natki pietruszki (K)
  • 2 łyżki soku z cytryny (K)
  • kurkuma (G)

Fasolkę szparagową (S) ugotować na parze lub w wodzie do miękkości. Dodać drobno pokrojony szczypiorek (O) pokrojony w kostkę lub pokruszony ser feta (Sł) natkę pietruszki (K) i kurkumę (G) Wszystko razem wymieszać.

Sos: oliwę z oliwek (S) wymieszać z: pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem (O) solą (Sł) sokiem z cytryny (K) i szczyptą kurkumy (G)

Fasolkę połączyć z sosem. Dodać mix sałat lub roszpunkę.

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Sałatka z fasolki szparagowej i fety

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s