Trójkolorowy sernik na zimno z porzeczkami

Trójkolorowy sernik z porzeczkami

  • 1 kg twarogu
  • 4 banany
  • 6 łyżek żelatyny
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 250 g czerwonych porzeczek
  • zimna woda
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki miodu

4 łyżki żelatyny wsypać do szklanki z zimną wodą. Poczekać aż napęcznieje. Szklankę wstawić do gorącej wody i poczekać aż żelatyna się rozpuści.

Banany zmiksować z twarogiem i jogurtem naturalnym. Dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Masę twarogową podzielić na dwie części. Jedną z nich wylać do formy i wstawić do zamrażarki na 15 minut (powinna stężeć). Do drugiej części dodać kakao i dobrze wymieszać. Wylać na białą, zastygniętą masę – wstawić do lodówki.

Pozostałe 2 łyżki żelatyny rozpuścić w 1/2 szklanki wody w taki sam sposób jak wcześniej. Połączyć z porzeczkami i z miodem. Wylać na zastygniętą masę twarogowo-kakaową.

Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Trójkolorowy sernik na zimno z porzeczkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s