Sos paprykowy do makaronu/kaszy jaglanej

Sos paprykowy do kaszy/makaronu

  • 3 papryki czerwone (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • 1 duża cebula (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • 3 pomidory (K)
  • kurkuma (G)

Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.

Na oliwie z oliwek (S) udusić pokrojoną w kostkę cebulę (O) Przyprawić pieprzem i solą (Sł) Dodać pomidory (K) i kurkumę (G) Dodać pokrojoną paprykę (S)

Dusić aż papryka zmięknie.

Znakomicie smakuje na ciepło, jak i na zimno. Można ją jeść z makaronem, kaszą jaglaną a nawet chlebem. Pyszności.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s