Tunezyjska sałatka z tuńczykiem – fetą i miętą

 

Tunezyjska sałatka z tuńczykiem – fetą i miętą

  • 4 pomidory
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 150g sera fety
  • 1 cebula
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 200g tuńczyka w oleju w kawałkach
  • 2 łyżeczki świeżej lub suszonej mięty
  • 2 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz

Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paseczki.
Pomidory umyć i pokroić w mniejsze kawałki.
Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.

Warzywa ułożyć na półmisku. Na wierzchu ułożyć tuńczyka w kawałkach i pokrojoną w kostkę fetę.

Ocet winny wymieszać z solą, pieprzem i oliwą. Wszystko dokładnie wymieszać. Sosem polać sałatkę i posypać suszoną lub posiekaną świeżą miętą.

źródło: gotujmy.pl

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s