Ciasto bananowe z truskawkami – wege (bez cukru)

Ciasto bananowe z truskawkami

  • 2,5 szklanki mąki bezglutenowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 4 duże banany
  • 3 łyżki syropu klonowego (lub innego lejącego słodu)
  • 0,5 łyżeczki stewii w płynie
  • 1/3 szklanki oleju kokosowego
  • garść truskawek

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem i solą.
Banany zmiksować ze stewią, syropem klonowym i olejem kokosowym.

Bananową masę wymieszać z mieszaniną mączną. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem. Wierzch udekorować truskawkami.

Piec 50 min w 180’C.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s