Kotleciki z czerwonej kapusty i marchwi

Kotleciki z czerwonej kapusty i marchewki

  • 4-5 garści duszonej czerwonej kapusty (S)
  • 4 większe marchewki (S)
  • 1 jajko (S)
  • 2 łyżki mielonego lnu (S)
  • olej kokosowy (S)
  • pieprz (O)
  • gałka muszkatołowa (O)
  • majeranek (O)
  • sól (Sł)
  • 3-4 łyżki natki pietruszki (K)
  • 3 łyżki pełnoziarnistej mąki (K)
  • kurkuma (G)

Około 9-10 garści poszatkowanej czerwonej kapusty udusić w niewielkiej ilości wody.
Marchewki ugotować.

Czerwoną kapustę, marchewkę, jajko i mielony len (S) przyprawić pieprzem, gałką muszkatołową, majerankiem (O)  i solą (Sł) Dodać natkę pietruszki, mąkę pełnoziarnistą (K) i kurkumę (G)

Smażyć na oleju kokosowym z obu stron.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s