Paella z warzywami

Paella z warzywami

  • 1 czerwona papryka (S)
  • 1 szklanki groszku mrożonego (S)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (S)
  • 1 cebula (O)
  • 3 posiekane ząbki czosnku (O)
  • pieprz (O)
  • 1 szklanka ryżu Arborio (Sł)
  • 2 szklanki wody (Sł)
  • sól (Sł)
  • 2-3 pomidory (K)
  • sok z cytryny (K)
  • szczypta kurkumy (G)

Na oliwie z oliwek (S) poddusić pokrojoną w kostkę cebulkę (O) Dodać przeciśnięte przez praskę lub pokrojone drobno ząbki czosnku (O) Chwilkę podsmażyć uważając żeby czosnek się nie przypalił. Posolić (Sł) Dodać sok z cytryny (K) i kurkumę (G)

Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, groszek (S) i pieprz (O) Zalać zimną wodą (Sł) i dodać ryż oraz pokrojone w kostkę pomidory (K)

Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut od czasu do czasu mieszając. Kolejne 10-15 minut przykryć i już nie mieszać.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s