Cukinia zapiekana z capresse

 

Cukinia z capresse

Porcja dla 2 osób:

  • 1 duża cukinia (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • pieprz (O)
  • suszona bazylia (O)
  • 1 kulka mozzarelli (Sł)
  • sól (Sł)
  • 2 pomidory (K)
  • kurkuma (G)

Cukinię przeciąć wzdłuż na pół. Nakłuć widelcem uważając aby nie przebić skórki. Wstawić do naczynia żaroodpornego lub innego naczynia do zapiekania.  Skropić oliwą (S) przyprawić pieprzem i bazylią (O) i solą (Sł) i wstawić do nagrzanego do 180’C piekarnika na 25 minut.

Wyjąć z piekarnika. Na cukinii układać naprzemiennie pokrojoną w plastry mozzarellę (Sł) i pomidora (K). Oprószyć kurkumą (G)

Wstawić jeszcze na około 15 minut do piekarnika.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s