Pasta z awokado, cebulą i czosnkiem

Pasta z awokado, cebulą i czosnkiem

  • 1 awokado (S)
  • 1 cebula szalotka (O)
  • 2 ząbki czosnku (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • sok z cytryny (K)
  • kurkuma (G)

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć. Rozdrobnić widelcem. (S) Dodać drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz (O) Posolić (Sł) Skropić obficie sokiem z cytryny (K) i dodać kurkumę (G) Wszystko dokładnie wymieszać.

Podawać z pieczywem.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s