Soczewica z warzywami i gamasio

Soczewica z warzywami i gomasio

  • 1 szklanka soczewicy zielonej
  • gomasio
  • oliwa z oliwek (S)
  • 1 papryka czerwona (S)
  • 1 średni bakłażan (S)
  • 250 g (7-8 większych sztuk) pieczarek (S)
  • 2 średnie cebule (O)
  • 3-4 ząbki czosnku (O)
  • pieprz (O)
  • szczypta soli (Sł)
  • 2-3 łyżki natki pietruszki (K)
  • 4-5 średnich pomidorów (K)
  • kurkuma (G)

Soczewicę zalać wodą, odstawić na 2-3 godziny. Wymienić wodę i ugotować – około 25 minut.
Bakłażana pokroić w plastry, oprószyć solą, odłożyć.

Na oliwie z oliwek (S) poddusić cebulę i czosnek (O) Posolić (Sł) Dodać natkę pietruszki i pokrojone w kostkę pomidory (K) oraz kurkumę (G)

Doprowadzić do wrzenia i następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i bakłażana (S) Przyprawić pieprzem (O) i dodać ugotowaną soczewicę (Sł)

Wszystko razem wymieszać.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s