Jajka z pastą awokado i brokuła

Jajko z pastą awokado

  • 14-16 jajek (S)
  • 1 awokado (S)
  • kilka różyczek brokuła (S)
  • 1 ząbek czosnku (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • gomasio (Sł)
  • sok z limonki (K)
  • kurkuma (G)

Jajka ugotować na twardo, przekroić wzdłuż.

Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę i wydrążyć środek. Zmiksować ugotowanym brokułem (S) czosnkiem, pieprzem (O) szczyptą soli (Sł) sokiem z limonki (K) i kurkumą (G)

Nakładać na połówki jajek, posypać gomasio.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s