Sałatka z tuńczyka i awokado

Sałatka z tuńczyka i awokado

  • 1 puszka kukurydzy (S)
  • 3 jajka (S)
  • 1 dojrzałe awokado (S)
  • 1/2 czerwonej papryki (S)
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego (O)
  • pieprz (O)
  • sól (Sł)
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (Sł)
  • sok z cytryny (K)
  • 2-3 łyżki jogurtu greckiego (K)
  • kurkuma (G)

Jajka ugotować na twardo. Pokroić w kostkę.
Awokado wydrążyć i pokroić w kostkę.
Paprykę pokroić drobno.
Tuńczyka odcisnąć z sosu.

Kukurydzę, paprykę i jajka (S) doprawić granulowanym czosnkiem (O) Dodać tuńczyka (Sł) jogurt grecki (K) i kurkumę (G) Wszystko wymieszać. Pokrojone w kostkę awokado (S) dodać do reszty sałatki, przyprawić pieprzem (O) Posolić (Sł) i skropić obficie cytryną (K)

Wszystko delikatnie wymieszać.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s