Bakłażan zapiekany z pomidorami i mozzarellą

Bakłażany zapiekane i szparagi

  • 1 duży bakłażan (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • pieprz (O)
  • oregano (O)
  • bazylia (O)
  • sól (Sł)
  • 2 kulki mozzarelli (Sł)
  • 2-3 pomidory rzymskie (K)
  • kurkuma (G)
  • 500 g szparagów (S)

Bakłażana przeciąć w dłuż, w plastry, oprószyć solą, odstawić na min. 30 minut. Kiedy bakłażan puści wodę, opłukać go.

Bakłażana skropić oliwą z oliwek (S) Oprószyć pieprzem i bazylią (O) Posolić (Sł) Mozzarellę i pomidory (K) pokroić w plastry i wyłożyć na bakłażany. Oprószyć kurkumą (G)

Piec 30-35 minut w 180’C.

Szparagi umyć, odłamać końcówki (odłamanie powoduje, że cała zdrewniała część odpadnie, a pozostanie jedynie miękka, najsmaczniejsza). Gotować na parze 20 minut.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s