Ciasto kakaowe z rabarbarem

Ciasto kakaowe z raparbarem

  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 2 banany
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka stewii w proszku
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 6 jajek
  • 1 kostka masła
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na kawałki.
Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich pianę, dodać stewię i dalej ubijać. Masło rozpuścić i wymieszać z żółtkami, miodem, bananami, mąkami wymieszanymi z kakao i sodą. Połączyć z ubitą pianą z białek.
Tortownicę o śr. 28cm lub blachę 32 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Ułożyć na wierzch rabarbar.
Piec 45-50 minut w 175’C.
Wyłączyć kuchenkę i pozostawić ciasto jeszcze 10 minut w piekarniku.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s