Zupa z fasolki szparagowej

Zupa z fasolki szparagowej

  • 2 marchewki (S)
  • 1 pietruszka (S)
  • 3-4 średnie ziemniaki (S)
  • 250 g fasolka szparagowa (S)
  • oliwa z oliwek (S)
  • 1 cebula (O)
  • liść laurowy (O)
  • pieprz (O)
  • 1,5 l zimnej wody (Sł)
  • sól (Sł)
  • natka pietruszki (K)
  • kurkuma (G)

Na oliwie z oliwek (S) poddusić pokrojoną cebulę, dodać liść laurowy i pieprz (O) Zalać 1,5 l zimnej wody i posolić (Sł) Dodać posiekaną natkę pietruszki (K) Dodać kurkumę (G) Zagotować.

Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew oraz fasolkę szparagową (S) Gotować około 30 minut.

Można zabielić śmietaną.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s