Chowder z marynowanym bakłażanem, kalafiorem i czerniakiem

Chowder z marynowanym bakłażanem, kalafiorem i czerniakiem

  • 1/2 kalafiora
  • 1 bakłażan
  • 1/2 kapusty pekińskiej lub innej
  • 1 kukurydza lub mała puszka
  • 1/2 selera naciowego
  • 2 duże ziemniaki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek lubczyku
  • Bulion z warzyw lub wywar z ryb
  • mleko sojowe + mąka kukurydziana
  • 1 puszka pomidorów w puszce
  • wędzona papryka suszona
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • sos rybny
  • sos sojowy
  • sos tabasco
  • olej roślinny
  • czarniak
  • kmin rzymski
  • ziarno kolendry
  • sól
  • pieprz

Warzywa umyć i pokroić w mniejsze kawałki. Bakłażana podsmażyć na oleju z dodatkiem sosu sojowego i rybnego. Pozostawić do przestygnięcia. Pozostałe warzywa podsmażyć w małej ilości oleju. Dodać przyprawy i bulion. Gotować aż kawałki kalafiora będą miękkie. Na koniec dodać mleko sojowe wymieszane z mąką kukurydzianą. Doprawić do smaku.

Przed podaniem włożyć do zupy świeżą lub usmażoną rybę, zamarynowaną w korzennych przyprawach.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s