Pasta z cukinią i indykiem

Pasta z cukinią i indykiem

  • 3-4 cukinie
  • oliwa z oliwek
  • 400 g piersi z indyka
  • 500 g  makaronu pełnoziarnistego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • tarty ser parmezan
  • zioła prowansalskie
  • oregano
  • bazylia
  • pieprz
  • sól

Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć sok.
Indyka pokroić w kostkę.

Na oliwie z oliwek podsmażyć indyka. Dołożyć cukinię. Dusić pod przykryciem aż cukinia zmięknie i puści sok. Dodać czosnek, zioła, pieprz i sól i na małym ogniu smażyć bez przykrycia aż nadmiar soku odparuje.

Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Dodać sos cukiniowy. Posypać tartym parmezanem.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s