W minioną niedzielę odbyły się pierwsze z cyklicznych spotkań kulinarnych, których tematem tym razem była słoneczna Tunezja. A wszystko to za sprawą współorganizatora całego zamieszania firmy Tunispol.
Głodni tunezyjskich smaków zrobiliśmy trzy tunezyjskie sałatki.
- Tunezyjska sałatka z tuńczykiem fetą i miętą
- Tunezyjska sałatka z tuńczykiem z kaparami, jajkiem i szczypiorkiem
- Tunezyjska sałatka z kuskus, cukinia i orzechami włoskimi
Fenomenalne połączenie typowych dla Tunezji składników, takich jak kuskus czy tuńczyk z ich rodzimą oliwą z oliwek w smakowych wersjach bio zaowocowały niepowtarzalną ucztą dla podniebienia.
Zaangażowanie uczestników i ich spontaniczna twórczość pozwoliła stworzyć nam te oto smakowite smakowitości.
Zapraszamy na kolejną dawkę smacznej zabawy 🙂